Μελομακάρονα με Βρώμη Χωρίς Ζάχαρη: Στην Vegan Εκδοχή τους

Μελομακάρονα με Βρώμη Χωρίς Ζάχαρη: Στην Vegan Εκδοχή τους

Τα μελομακάρονα είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό, αλλά τι γίνεται αν θέλετε να απολαύσετε αυτή την απόλαυση χωρίς ζωικά προϊόντα ή ζάχαρη; Αυτή η συνταγή για vegan μελομακάρονα με βρώμη χωρίς ζάχαρη είναι η ιδανική λύση. Με φυσικά γλυκαντικά και θρεπτικά υλικά, συνδυάζει τη νοστιμιά με την υγιεινή διατροφή, προσφέροντας ένα γλυκό που θα αγαπήσουν όλοι.

Υλικά για Vegan Μελομακάρονα με Βρώμη (για περίπου 20-25 κομμάτια):

Για τη ζύμη:

• 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

• 150 γρ. αλεύρι βρώμης

• 100 ml ελαιόλαδο

• 50 ml λάδι καρύδας (λιωμένο)

• 100 ml χυμό πορτοκαλιού

• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

• 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή χαρουπόμελο

• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

• 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

• 1 κ.γ. κανέλα

• 1/2 κ.γ. γαρίφαλο (σκόνη)

• 50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι:

• 200 ml νερό

• 150 ml σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου

• 1 ξύλο κανέλας

• 2-3 γαρίφαλα

• Φλούδα από 1 πορτοκάλι

Για το πασπάλισμα:

• 100 γρ. καρύδια τριμμένα

• Λίγη κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάστε τη Ζύμη

• Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σιρόπι αγαύης.

• Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε τα στερεά υλικά: αλεύρι ολικής, αλεύρι βρώμης, μπέικιν πάουντερ, σόδα, κανέλα, γαρίφαλο και τα ψιλοκομμένα καρύδια.

• Σταδιακά, προσθέστε τα στερεά υλικά στα υγρά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει.

2. Πλάστε τα Μελομακάρονα

• Πάρτε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάστε τα μελομακάρονα στο παραδοσιακό οβάλ σχήμα.

• Τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

3. Ψήσιμο

• Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C.

• Ψήστε τα μελομακάρονα για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα.

  1. Ετοιμάστε το Σιρόπι

• Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό με το σιρόπι αγαύης, το ξύλο κανέλας, τα γαρίφαλα και τη φλούδα πορτοκαλιού για 5 λεπτά.

• Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς.

5. Σιρόπιασμα

• Βουτήξτε τα ζεστά μελομακάρονα στο χλιαρό σιρόπι για 20-30 δευτερόλεπτα, φροντίζοντας να απορροφήσουν αρκετό σιρόπι.

• Τοποθετήστε τα σε πιατέλα και πασπαλίστε με τα τριμμένα καρύδια και λίγη κανέλα.

Συμβουλές για Τέλεια Vegan Μελομακάρονα:

• Προσθέστε περισσότερο άρωμα: Λίγο επιπλέον ξύσμα πορτοκαλιού ή μια πρέζα μοσχοκάρυδο θα απογειώσει τη γεύση.

• Για πιο τραγανή υφή, αφήστε τα μελομακάρονα να κρυώσουν εντελώς πριν τα σιροπιάσετε.

• Αποθηκεύστε σωστά: Φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους.

Γιατί να Επιλέξετε Vegan Μελομακάρονα με Βρώμη Χωρίς Ζάχαρη;

• Υγιεινά και θρεπτικά: Η βρώμη και το αλεύρι ολικής προσφέρουν φυτικές ίνες, ενώ η απουσία ζάχαρης τα κάνει πιο φιλικά για τη διατροφή σας.

• Κατάλληλα για όλους: Είναι ιδανικά για όσους αποφεύγουν ζωικά προϊόντα ή ζάχαρη.

• Γεύση χωρίς συμβιβασμούς: Παρόλο που είναι υγιεινά, παραμένουν πεντανόστιμα και γιορτινά.

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για vegan μελομακάρονα με βρώμη και χωρίς ζάχαρη, και απολαύστε τη γλυκιά μαγεία των Χριστουγέννων με έναν υγιεινό τρόπο! Εντυπωσιάστε την οικογένεια και τους φίλους σας με αυτή τη γευστική και υγιεινή εναλλακτική.

Leave a Comment

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί.