Vegan Κουραμπιέδες με Βρώμη Χωρίς Ζάχαρη: Η Υγιεινή και Νόστιμη Εναλλακτική

Vegan Κουραμπιέδες με Βρώμη Χωρίς Ζάχαρη: Η Υγιεινή και Νόστιμη Εναλλακτική

Οι κουραμπιέδες είναι αναπόσπαστο μέρος των γιορτών, αλλά συχνά περιέχουν βούτυρο και ζάχαρη που δεν ταιριάζουν με έναν vegan και υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτή η συνταγή για vegan κουραμπιέδες με βρώμη χωρίς ζάχαρη είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια πιο ελαφριά αλλά εξίσου νόστιμη επιλογή. Χρησιμοποιώντας φυσικά και θρεπτικά συστατικά, θα φτιάξετε ένα γλυκό που θα ενθουσιάσει τους πάντες.

**

Υλικά για Vegan Κουραμπιέδες με Βρώμη (για περίπου 25 κομμάτια):

***

• 200 γρ. νιφάδες βρώμης (ή αλεύρι βρώμης)

• 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

• 80 γρ. λάδι καρύδας (σε στερεά μορφή)

• 50 γρ. σιρόπι αγαύης ή χαρουπόμελο

• 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

• 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

• 50 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

• 1/4 φλιτζανιού φυτικό γάλα (π.χ. γάλα αμυγδάλου ή καρύδας)

• Άχνη από στέβια ή ζάχαρη καρύδας (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάστε τα Υλικά

• Αν οι νιφάδες βρώμης είναι μεγάλες, αλέστε τις στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλεύρι.

• Καβουρδίστε ελαφρώς τα αμύγδαλα για καλύτερη γεύση.

2. Δημιουργήστε τη Ζύμη

• Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το λάδι καρύδας με το σιρόπι αγαύης ή το χαρουπόμελο μέχρι να ενωθούν καλά.

• Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε.

• Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε τα στερεά υλικά (αλεύρι βρώμης, αλεύρι ολικής, μπέικιν πάουντερ).

• Σταδιακά, ρίξτε τα στερεά υλικά στο μείγμα του λαδιού και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.

• Προσθέστε το φυτικό γάλα λίγο-λίγο, μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη.

3. Πλάστε τους Κουραμπιέδες

• Πάρτε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάστε τις σε στρογγυλά μπαλάκια.

• Τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

4. Ψήσιμο

• Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C.

• Ψήστε για 15-20 λεπτά, μέχρι οι κουραμπιέδες να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.

5. Πασπάλισμα

• Αφήστε τους να κρυώσουν καλά πριν τους πασπαλίσετε με άχνη στέβιας ή ζάχαρη καρύδας.

Γιατί να Επιλέξετε Vegan Κουραμπιέδες με Βρώμη;

• Υγιεινή επιλογή: Η βρώμη και το αλεύρι ολικής προσφέρουν φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.

• Χωρίς ζάχαρη: Χρησιμοποιούνται φυσικά γλυκαντικά, όπως το σιρόπι αγαύης ή το χαρουπόμελο.

• Κατάλληλοι για όλους: Είναι 100% vegan και ιδανικοί για άτομα που ακολουθούν φυτοφαγική διατροφή ή αποφεύγουν ζωικά προϊόντα.

• Χαμηλές θερμίδες: Η χρήση λαδιού καρύδας αντί για βούτυρο μειώνει τα κορεσμένα λιπαρά.

Συμβουλές για Επιτυχία:

  1. Για πιο τραγανή υφή, αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο για 15-20 λεπτά πριν τους πλάσετε.

  2. Δοκιμάστε εναλλακτικά γλυκαντικά, όπως σιρόπι σφενδάμου ή νέκταρ καρύδας, για διαφορετική γεύση.

  3. Προσθέστε έξτρα αρώματα, όπως ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, για πιο γιορτινή διάθεση.

Οι vegan κουραμπιέδες με βρώμη χωρίς ζάχαρη είναι η τέλεια επιλογή για να απολαύσετε ένα αγαπημένο γιορτινό γλυκό χωρίς ενοχές. Φτιάξτε τους, μοιραστείτε τους με τους αγαπημένους σας και δείξτε ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι και πεντανόστιμη!

Leave a Comment

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί.