Το κοινό θυμάρι (Thymus vulgaris), καλλιεργείται οργανικά (ΒΙΟ) στη νότια Κρήτη, χάρη στο ξηροθερμικό κλίμα που βοηθά στη δημιουργία ενός μοναδικού προφίλ αιθερίων ελαίων. Αυτό το κλίμα το καθιστά ιδιαίτερα αρωματικό και γευστικό καρύκευμα. Τα αποξηραμένα φύλλα του έχουν έντονο καφε-πράσινο χρώμα και ένα αψύ και γλυκό άρωμα.

2,5419,52

Η γεύση του είναι έντονη και ελαφρώς πικάντικη, και χρησιμοποιείται στη μαγειρική ως καρύκευμα. Επίσης, προστίθεται σε αρωματικά ελαιόλαδα και μαρινάδες. Εκτός από τη χρήση στη μαγειρική, το θυμάρι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται σε αφέψημα, έγχυμα, και εκχύλισμα για την ήπια αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.

Είναι ένα συμπαγές, ξυλώδες πολυετές φυτό, εγγενές στη Μεσογειακή Ευρώπη, με μοβ άνθη που προσελκύουν τις μέλισσες. Η γύρη του παράγει αρωματικό θυμαρίσιο μέλι, εξαιρετικά δημοφιλές στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

Χαρακτηριστικά:

Εφαρμογές:

Μαγειρική Αφεψήματα – ροφήματα Λατινική Ονομασία:

Thymus vulgaris Μορφή προϊόντος:

Τριμμένο Προέλευση:

Ελλάδα Χαρακτηριστικό γεύσης:

Δυνατή γεύση Στιφή γεύση Χαρακτηριστική Ετικέτες:

CretanHerbs ORGANIC Κρήτης Οδηγίες Χρήσης:

Φυλάσσετε σε δροσερό και σκιερό περιβάλλον, μακριά από εστίες θερμότητας και υγρασίας. Μετά το άνοιγμα, αποθηκεύστε σε σφραγισμένο δοχείο. Χρησιμοποιήστε στεγνό κουτάλι ή άλλο δοσομετρητή για τη μέτρηση της ποσότητας. Αποφύγετε το πασπάλισμα σε βραστό νερό από τη συσκευασία, προκειμένου να διατηρηθεί η ποιότητα και η διάρκεια ζωής. Προσαρμόστε την ποσότητα ανάλογα με τη γεύση σας, ξεκινώντας με μικρές ποσότητες.

Δεν υπάρχουν ακόμα αξιολογήσεις.

Γίνετε ο/η πρώτος/η που θα αξιολογήσει το "Bio Θυμάρι Φύλλα"