Το Κρητικό Θυμάρι (Thymus capitatus) αποτελεί ένα μοναδικό φυτό που συλλέγεται από περιορισμένες ελεγχόμενες περιοχές στη νότια Κρήτη, όπου το ξηροθερμικό κλίμα προσδίδει ένα ιδιαίτερο προφίλ αιθερίων ελαίων. Τα αποξηραμένα φύλλα έχουν καφέ-πράσινο χρώμα και έντονο, αψύ άρωμα. Η γεύση του είναι πικάντικη και έντονη.

1,8614,37

Χρήσεις στην Κουζίνα:

Χρησιμοποιείται ως καρύκευμα σε διάφορα πιάτα. Προστίθεται σε αρωματικά ελαιόλαδα και μαρινάδες για ενίσχυση της γεύσης. Θεραπευτικές Ιδιότητες:

Χρησιμοποιείται για αφέψημα, έγχυμα, και εκχύλισμα για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών. Γενικά Χαρακτηριστικά:

Συμπαγές, ξυλώδες πολυετές φυτό (θάμνος) εγγενές στη Μεσογειακή Ευρώπη. Μοβ άνθη που προσελκύουν τις μέλισσες, παράγοντας το αρωματικό θυμαρίσιο μέλι. Φύλαξη:

Φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό περιβάλλον, μακριά από εστίες θερμότητας και υγρασίας. Μετά το άνοιγμα, αποθηκεύεται σε σφραγισμένο δοχείο.

Θεραπευτικές ιδιότητες Απόξημα, έγχυμα, και εκχύλισμα χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς. Προειδοποίηση:

Μην πασπαλίζετε σε βραστό νερό ή πιάτο από τη συσκευασία, καθώς ο ατμός μπορεί να μειώσει την αντοχή του. Οδηγίες Χρήσης:

Χρησιμοποιήστε στεγνά εργαλεία για την αφαίρεση της επιθυμητής ποσότητας. Ξεκινήστε με μικρές ποσότητες και προσαρμόστε σύμφωνα με τη γεύση. Ακολουθήστε δοκιμασμένες συνταγές και προσαρμόστε τις ποσότητες μπαχαρικών ανάλογα.

Προσοχή: Όταν μια συνταγή δεν είναι διαθέσιμη, ξεκινήστε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού ανά 4 μερίδες και μειώστε για πιο έντονη γεύση.

Δεν υπάρχουν ακόμα αξιολογήσεις.

Γίνετε ο/η πρώτος/η που θα αξιολογήσει το "Θυμάρι Κρήτης"