Bio Δενδρολίβανο
Το κρητικό βιολογικό δενδρολίβανο, εκλαμβάνει τα μοναδικά γευστικά χαρακτηριστικά του από το μεσογειακό κλίμα της Κρήτης. Με ήπιο δροσερό άρωμα και έντονη χαρακτηριστική γεύση, παρουσιάζει νότες θαλασσινού αλμυρού νερού. Η επίγευση, πικρή welούτη. Ενισχύει τη φρεσκάδα στο στόμα, τονώνοντας την όρεξη για τα επόμενα εδέσματα.
1,29€ – 9,99€
Οι βιολογικές καλλιέργειες στην Κρήτη εκτείνονται σε πεζούλες βουνών και λόφων που αντικρίζουν τη θάλασσα, προσφέροντας στα φυτά την πρωινή αύρα που φέρνει το θαλασσινό αεράκι. Η συγκομιδή γίνεται τμηματικά τους καλοκαιρινούς μήνες, μετά την ανθοφορία, όταν τα φύλλα έχουν ωριμάσει και παραμένουν χωρίς νερό για αρκετές ημέρες. Στη συνέχεια, γίνεται ποτίσμα και προχωρά σε δεύτερη συγκομιδή, αφού παρέλθουν άλλες ημέρες χωρίς νερό. Αυτή η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί τέσσερις ή πέντε φορές για την ολοκλήρωση της συγκομιδής. Τα κλαδιά στεγνώνουν ανάποδα για περίπου 10 ημέρες, τοποθετούμενα σε παραδοσιακούς κρεμαστούς οψιγιάδες που επιτρέπουν την αεριζόμενη ανάπτυξη από όλες τις πλευρές για να αξιοποιούν όλες τις κατευθύνσεις του καλοκαιρινού αέρα.
Γενικές Πληροφορίες: Το Rosmarinus officinalis, ευρέως γνωστό ως ροζμαρίνο, αρισμάρι, ή δενδρολίβανο, είναι αρωματικός αειθαλής θάμνος με παρόμοια φύλλα με πευκοβελόνες. Κατάγεται από τη Μεσόγειο και την Ασία, ενώ αντέχει και σε δροσερά κλίματα. Το όνομά του σημαίνει «δροσοσταλίδα της θάλασσας», λόγω της ικανότητάς του να επιβιώνει με την υγρασία που φέρνει η θάλασσα.
Το δροσερό άρωμα και η έντονη γεύση του ροζμαρίνου τον καθιστούν κατάλληλο για χρήση σε μαγειρική, αρτοποιία, φαρμακευτικά, κοσμετολογία και αφεψήματα
Δεν υπάρχουν ακόμα αξιολογήσεις.